Surprise Me

Bernd Fischer - Shekulli i shqiptarëve - Ora News- - HDMaza.pw

Nov 20, 2014 245 24 39,834

Në 18 faqe do të dëshmojë historinë e Luftës së Dytë Botërore për teskte shkollore , e duket se kjo është një sfidë për historianin që ka studiuar 100 vitet e shtetit Shqiptar. Bernd Fischer tregon se përmbledhja e kësaj periudhe do të jetë një sfidë. Nuk ka ndërmend të debatojë për datën e Çlirimit të Shqipërisë, por ka zbuluar dokumente se kur ka ikur gjermani I fundit . Sinkron për dokumentit dhe kur thote se nuk do te debatoje per kete ceshtje Shqipërinë e njeh që kur u krijua si shtet, e në këto 100 vjet, ka bindjen se shqiptarët po jetojnë ditët më të mira.. Sinkron kur thotë se këto janë vitet më tëmira të shqiptarëve. 14 vitet e sundimit të Zogut I quan zhgënjyese megjithëse për të thotë se ishte mbreti që krijoi një komb dhe nuk mundi të ndërtonte një shtet. Enver Hoxhën e quan nga më të fortët dhe brutalët e diktatorëve komunistë të Europës lindore, e përgjegjëse për ashpërsinë e regjimit të tij bën Nexhmije Hoxhën. E ka takuar disa here, e beson se e veja e diktatorit po bën ç’të mundet për ta pastruar figurën e tij. Qeverisjen Rama e vlereson pozitivisht, por tregon dhe rrezikun e maxhorancave absolute në demokraci. Ndërsa kur e pyesin për shqipërinë dhe shqiptarët nuk ka përgjigje tjetër veç asaj të të qënurit unik. Intervisten e plote e gjeni ketu: http://www.oranews.tv/vendi/bernd-fischer-ne-tonight-ilva-tare-nexhmija-e-shqetesuar-per-trashegimin-e-enver-hoxhes/Tags: tonight ilva tare    ora news    rtv ora news    bernd fischer    nexhmije hoxha    enver hoxha (politician)    ahmet zogu    
eXTReMe Tracker
HDMaza.pw